Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

18

Δεύτερη ανάρτηση, πιλάφι με φτερούγες γαλοπούλας σε σάλτσα πράσο, σαγκουίνι και τζίντζερ, πόσοι θεωρήσατε ελεεινή τη φωτογραφία της γαλοπούλας; Θέλω να πω, πόσοι αναρωτηθήκατε αν ήταν στην πραγματικότητα γαλοπούλα εκ προαστείων Τσέρνομπιλ ή καλύτερα κατεψυγμένο μπροστινό πτερόσαυρου, που ξέμεινε από την προ-προ-προ-προ-τελευταία εποχή των παγετώνων;

Ήταν επειδή η συγκεκριμένη φτερούγα ήταν από μια συγκεκριμένη γαλοπούλα, που ζύγιζε ούτε λίγο ούτε πολύ 18 κιλά. Ούτε οχτώ ούτε δέκα. Δεκαοχτώ (και ολογράφως). Αν παλεύαμε εγώ κι αυτή, με είχε στο χερί.

Αυτά για να μάθουμε να σφάζουμε τα ζωντανά όταν επιτάσσει η λαϊκή παράδοση κι όχι όποτε μας καπνήσει.

1 σχόλιο:

DinoSavros είπε...

Γη-ρα-τειά! Γη-ρα-τειά!!
Στα πουλερικά!!!