Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Dzur Dinner - Τυρί Σερτάλια

Ένα μείγμα τυριών, ανθότυρο και κατίκι, με ελάχιστο θρούμπι ήταν η ανακατασκευή του τυριού που αναφέρει ο Μπρουστ. Η επιλογή της αναλογίας ήταν αρκετά μακρά διαδικασία, όμως άξιζε τον κόπο. Οι γεύσεις ήταν ακριβώς αυτές που περιγράφονται:


[…] γεύση που θύμιζε άγριο θρούμπι και κάτι γλυκό. Επίσης γαργαλούσε ελάχιστα
την άκρη της γλώσσας


Δυστυχώς, στο γεύμα, αντιστοιχούσε στον καθένα μας από μια μικρή μπουκίτσα. Θεωρώ ότι από τους περισσότερους πέρασε απαρατήρητο, αλλά εγώ που το έφαγα σχεδόν μόνο του, όταν το δοκίμαζα, το εκτίμησα πολύ περισσότερο. Ίσως σε κάποιο άλλο τραπέζι, να το δώσω πιο κεντρικό ρόλο. Τότε θα λάμψει κι η δική του παρουσία

Τυρί Σερτάλια

Μερίδες: 12
Χρόνος: 10 λεπτά

Υλικά
150 gr ανθότυρο
200 gr κατίκι Δομοκού
1 κουταλιά της σούπας θρούμπι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ δουλεύουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι, να σπάσει και να γίνει κρέμα.. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε κρακεράκια, ει δυνατόν ανάλατα.

Σχετικές αναρτήσεις:

Dzur Dinner Reconstructed
Dzur Dinner - Κατά φαντασίαν επιλογή
Dzur Dinner - Ρέβες, σταφιδέλαιο και άλλα τινά
Dzur Dinner - This Is Not A Drill
Dzur Dinner - Οίνος Ευφραίνει
Dzur Dinner - Aftermath
Dzur Dinner - Πιατέλα του Χωρικού
Dzur Dinner - Λάνγκος
Dzur Dinner - Σάμι
Dzur Dinner - Σούπα Μανιτάρι-Σιτάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: