Αποτοξίνωση.
Διότι μπορεί να τρως επί τρεις μέρες αρνί ή κατσίκι με συνοδευτικό αυγά, φέτα και τζατζίκι, αλλά κάποια στιγμή θα το πληρώσεις.
Για να μην το πληρώσεις πολύ ακριβά, κάνε ως την Κυριακή του Θωμά μια μίνι χορτοφαγία. Πέρα που μετά από τόσο κρέας θα το λαχταρήσεις το όσπριο, είναι κι εκείνες οι ρημάδες οι αρτηρίες που έχουν αρχίσει να βογκάνε. Κρίμα είναι οι καημένες.
Α, και χρόνια πολλά.
Πρόβλεψη για τις μέρες μεταξύ 23 και 27 Απριλίου:
Διότι μπορεί να τρως επί τρεις μέρες αρνί ή κατσίκι με συνοδευτικό αυγά, φέτα και τζατζίκι, αλλά κάποια στιγμή θα το πληρώσεις.
Για να μην το πληρώσεις πολύ ακριβά, κάνε ως την Κυριακή του Θωμά μια μίνι χορτοφαγία. Πέρα που μετά από τόσο κρέας θα το λαχταρήσεις το όσπριο, είναι κι εκείνες οι ρημάδες οι αρτηρίες που έχουν αρχίσει να βογκάνε. Κρίμα είναι οι καημένες.
Α, και χρόνια πολλά.
Πρόβλεψη για τις μέρες μεταξύ 23 και 27 Απριλίου:
Τετάρτη
Μεσημεριανό: Σπανακόρυζο, Βραδινό: Πουρές μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας
Πέμπτη
Μεσημεριανό: Φακές, Βραδινό: Σαλατόσουπα
Παρασκευή
Μεσημεριανό: Σάντουιτς με μουστοτύρι και λαχανικά, Βραδινό: Σολωμός με κριθαρότο μάραθου
Σάββατο
Μεσημεριανό: Λαζάνια με μανιτάρια, Βραδινό: Βολτίτσα για ψαράκι
Κυριακή
Μεσημεριανό: Ρεβυθάδα σιφνέικη, Βραδινό: Χορτόσουπα
Μεσημεριανό: Σπανακόρυζο, Βραδινό: Πουρές μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας
Πέμπτη
Μεσημεριανό: Φακές, Βραδινό: Σαλατόσουπα
Παρασκευή
Μεσημεριανό: Σάντουιτς με μουστοτύρι και λαχανικά, Βραδινό: Σολωμός με κριθαρότο μάραθου
Σάββατο
Μεσημεριανό: Λαζάνια με μανιτάρια, Βραδινό: Βολτίτσα για ψαράκι
Κυριακή
Μεσημεριανό: Ρεβυθάδα σιφνέικη, Βραδινό: Χορτόσουπα
Πράσινος χυμός
Μερίδες: 2
Χρόνος: 10 λεπτά
Υλικά:
3 μεγάλα αγγούρια
1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 τσιμπιές αλάτι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε πολύ καλά, χωρίς απορρυπαντικό, με την άγρια μεριά του σφουγγαριού κουζίνας τα αγγούρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Δε χρειάζεται να τα ξεφλουδίσουμε.
2. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ, λίγα-λίγα, μοιράζοντας το δυόσμο σε κάθε φορά.
3. Στραγγίζουμε πολύ καλά τον πολτό των αγγουριών, πιέζοντας μ' ένα κουτάλι να βγει όσο περισσότερος χυμός γίνεται. Κρατάμε την ψίχα για κάποιο άλλο πιάτο (π.χ. τζατζίκι)
4. Αλατίζουμε το χυμό και σερβίρουμε παγωμένο.
Θα είναι πολύ καλύτερα αν τα αγγούρια είναι παγωμένα στο ψυγείο πριν τα λιώσουμε, αντί να βάλουμε το χυμό να παγώσει μετά το στράγγισμα. Αυτό που θέλουμε είναι κυρίως οι βιταμίνες, που χάνονται αν μείνει ο χυμός να κάθεται χωρίς λόγο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου