Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πακετάκια με μήλο και ροκφόρ

Διότι μετά από ένα σέσσιον δημιουργικής μαγειρικής προκύπτουν πάντα περισσεύματα.

Κι αυτά που περισσεύουν είναι συνήθως πράγματα που δεν πολυσυνδιάζονται μεταξύ τους. Μεξικάνικες τορτίγιες και τυρί ροκφόρ. Γέμιση για κανελόνια και μισό ξυνόμιλο. Μίγμα τέσσερα τυριά τριμμένα και φασολάδα. Αν όμως το καλοψάξεις και βάλεις λίγο το μυαλό σου να δουλέψει, όλο και κάτι νόστιμο θα προκύψει.

Και τίποτε δε θα πάει στ' αλήθεια χαμένο, τελικά.


Πακετάκια με μήλο και ροκφόρ

Μερίδες: 2

Χρόνος: 10 λεπτά

Υλικά:

4 τορτίγιες
μισό ξυνόμηλο
μισό ματσάκι ρόκα
100 γραμμάρια ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα


Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τη ρόκα. Πλένουμε το μήλο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κόβουμε 8 λεπτές φέτες, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε. Χωρίζουμε το τυρί σε τέσσερα μέρη.

2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τη μία τορτίγια μέσα. Την αφήνουμε έτσι για περίπου 20 δευτερόλεπτα, να μαλακώσει χωρίς να ψηθεί.

3. Βάζουμε τη μαλακή τορτίγια σε επιφάνεια εργασίας. Στο κέντρο της βάζουμε μισή κουταλιά μαγιονέζα, 2 φέτες μήλο και το ένα τέταρτο από τη ρόκα. Θρίβουμε ένα μέρος ροκφόρ από πάνω. Τυλίγουμε την τορτίγια πακετάκι και την αφήνουμε κατά μέρος.

4. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε αμέσως.



Μ' αρέσει αυτός ο συνδιασμός γεύσεων όταν κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχει και μια ζουμερή φέτα από πατζάρι, ειδικά αν είναι ψητό στο φούρνο, που έχει καραμελώσει και γλυκίζει γήινα κι αρωματικά. Γενικά το όλο κόλπο είναι καταπληκτικό αν τις προχθεσινές περισσευούμενες τορτίγιες τις αντικαταστήσουμε με χωριάτικο μαύρο ψωμί αργής ωρίμανσης ή μετσοβίτικο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: