Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Πάει κι η Τσικνοπέμπτη.

Είναι εκείνη η μέρα κατά την οποία κανείς δε βγάζει απλωμένα ρούχα στο μπαλκόνι, παρεκτός κι αν του αρέσει το eau de brizolon, οπότε θα του συστήσουμε να φορά δύο σταγόνες πίσω από τ' αυτιά και δυο σταγόνες στους καρπούς μόνο.

Απεχθάνομαι το έξω, μια τέτοια μέρα. Γενικά, στις μεγάλες γιορτές απεχθάνομαι το έξω. Προτιμώ το σπίτι κι αν είναι και το Σπίτι που μένω, ακόμη καλύτερα. Κι όπως αυτές οι γιορτές είναι λίγο ρεφενέ, το χοιρινό ήρθε ήδη μαγειρεμένο. Εγώ μόνο ένα ρολό κοτόπουλο έβαλα στο φούρνο.

Αλλά τα ρολά κοτόπουλου είναι συχνά υπο-μπαχαρισμένα. Πράγμα ανεπίτρεπτο στο Σπίτι Μας, που περηφανευόμαστε ότι διαθέτουμε τουλάχιστον εξήντα (60) διαφορετικά μπαχαρικά. Οπότε ένα μείγμα μπαχαρικών, ένα impromptu κατασκεύασμα που θα παίξει σόλο μαντολίνο με τους γευστικούς μας κάλυκες επιβάλλεται, δε νομίζετε;


Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Μερίδες: 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, αρκετό για να μπαχαρίσεις ένα μέτριο κοτόπουλο

Χρόνος: 5 λεπτά

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας καπνιστό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας θρούμπι
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος τριμμένος


Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε μικρό μπωλ και ανακατεύουμε καλά.





Εγώ το έβαλα στο κοτόπουλο. Πασπάλισα το μισό μείγμα στην πάνω πλευρά του ρολό, το έτριψα να πάει παντού και το έβαλα να ψηθεί. Στη μέση του ψησίματος, το γύρισα από την άλλη και πασπάλισα το υπόλοιπο μείγμα. Κάνει κάθε σαλτσούλα ψητού καταπληκτική. Και φυσικά επειδή έκανα πολύ περισσότερο από μια δόση, έβαλα το υπόλοιπο σε μια επίσης impromptu χοιρινή τηγανιά. Και ήταν καλό.







Δεν υπάρχουν σχόλια: