Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ρόφημα Σοκολάτας

Από τη μέρα που μπήκαμε στο Σπίτι Μας, λίγες φορές έχω φτιάξει γλυκό.

Μη νομίσετε ότι δεν τρώμε γλυκά. Ακόμη και με ένα προσεκτικό διαιτολόγιο, το γλυκό μας το θέλουμε. Απλά επειδή ακριβώς όλο και κάποιος θα έρθει και θα φέρει τις πάστες του, τα παγωτά του, το εκμέκ κανταΐφι του, κάθε φορά περιμένω να τελειώσουν αυτοί οι πειρασμοί για να φτιάξω κάτι δικό μου. Ωστόσο πριν προλάβουν να τελειώσουν, εμφανίζονται άλλοι. Και πάει λέγοντας.

Αλλά μια στο τόσο, μια σοκολατίτσα τη λαχταράμε.


Ρόφημα σοκολάτας

Μερίδες: 2

Χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά:

150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 φλιτζάνι γάλα
κανέλα, πάπρικα
προαιρετικά μαρσμάλοους


Εκτέλεση

1. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικΡά κομμάτια και τη μοιράζουμε σε δύο κούπες.

2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσέχουμε να μην πιάσει από κάτω. Δε χρειάζεται να κάψει, αρκεί να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς. Δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας, ίσα να το αντέχουμε.

3. Ρίχνουμε την κρέμα στις κούπες και αφήνουμε την κουβερτούρα να λιώσει, περίπου πέντε λεπτά. Ανακατεύουμε και αν χρειάζεται, την αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμη. Η υπομονή είναι πολύ σημαντική σε αυτό το σημείο, μη βιαστείτε, γιατί δε θα πάνε όλα καλά.

4. Αν οι κούπες είναι μεγάλες και δεν έχουν γεμίσει, συμπληρώνουμε με λίγο γάλα, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό το βήμα συνήθως το παραλείπω, γιατί "νερώνει" κάπως το τελικό αποτέλεσμα.

5. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Για μεξικανικη γεύση, προσθέτουμε και μια πρέζα πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή, αναλόγως πόσο αντέχουμε. Σερβίρουμε αμέσως, με μαρσμάλοους να λιώνουν στην επιφάνεια.



Έχει τη σωστή γεύση, τη σωστή υφή, τη σωστή πυκνότητα. Και η σωστή στιγμή να τη γευτείς είναι λίγο πριν από ένα θερμό, θερμότατο φιλί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: